Algemene voorwaarden

Verkoper

KDkes heeft zijn maatschappelijke zetel te 9800 Deinze, Tolpoortstraat 64, tel 0468 33 30 30, e-mail info@kdkes.be. KDkes is ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0661 662 932. Het BTW-nummer is BE0661 662 932.

 

Verkoopovereenkomst

De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen KDkes en de meerderjarige opdrachtgever (de ‘klant’), op het ogenblik dat een mail naar de klant wordt verstuurd ter bevestiging. Ieder die een bestelling plaatst bij KDkes, verklaart zich akkoord met deze verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden.

Het elektronisch bewijs (bv. email, back-ups,…) wordt door alle betrokken partijen aanvaard binnen het kader van de verkoopovereenkomsten en relaties.

 

Prijzen en productinformatie

Al onze prijzen zijn in Euro, inclusief 21% BTW, exclusief verzendingskosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders is aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. Voor een bestelling gelden altijd de prijs en de actie die op het moment van de bestelling worden vermeld. KDkes houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie ten alle tijden te wijzigen en te corrigeren. Indien korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. Alle prijzen op www.kdkes.be zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

 

KDkes tracht de productomschrijvingen en het fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie over de artikelen betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Je kan steeds bijkomende uitleg krijgen over ons aanbod door ons te contacteren op info@kdkes.be

 

Online bestelling

Nadat je je bestelling verstuurd hebt, krijg je een automatisch gegenereerde email met de bevestiging van je bestelling. Indien je geen mail van ons hebt ontvangen, controleer je best ook eens jouw ongewenste post. We weten uit ervaring dat onze mails daar soms in terecht komen. Mocht er een fout in ons voorraadsysteem zitten en een artikel toch niet meer voorradig zijn, dan krijg je daar ten laatste de volgende werkdag bericht van. Dit kan met uitzondering langer duren tijdens verlofperiodes.

 

Betaling

Artikelen worden 8 dagen voor jou gereserveerd. Hebben we na 8 dagen nog geen betaling ontvangen, worden de gereserveerde artikelen terug te koop aangeboden.

KDkes werkt voor een veilige betaalomgeving samen met partner Mollie. Dit betaalplatform is geïntegreerd in de KDkes webshop. Meer info over Mollie kan je vinden op www.mollie.com/be

 

Betaalmogelijkheden zijn:

- Overschrijving op onze Belgische rekening BE89 0689 3007 0985 met vermelding van jouw bestelnummer. Hou er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat een betaling op onze rekening staat.

- Bancontact/Mister Cash

- Belfius Direct Net

- KBC/CBC Payment Button

- Sofort Banking

- iDEAL

- Creditcard (Visa of Mastercard)

 

Levering en verzending

KDkes doet zijn uiterste best om, zodra we de betaling hebben ontvangen, de leveringstermijn van 2 à 3 werkdagen te respecteren. Tijdens de soldenperiode kan dit iets langer zijn. De vermelde leveringstermijnen zijn niet bindend, maar worden louter als aanwijzing gegeven. Foutieve doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten.

Producten worden enkel geleverd in België en Nederland. 

 

Verzendingskosten België:

- Afhalen in de winkel (Torenstraat 50, 9800 Deinze): gratis

- Naar een postpunt, postkantoor, pakjesautomaat: € 3,50

- Naar een thuisadres: € 4,50

- Verzending boven € 60 worden gratis verzonden. (enkel binnen België)

Verzendingskosten Nederland: 

- Naar een thuisadres: € 7,5

- Verzending boven € 100 worden gratis verzonden. (enkel naar Nederland)

 

Wij behouden ons het recht om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op jouw orderbevestiging en op jouw factuur.

 

Cadeaubonnen/Tegoedbonnen

- Tegoedbonnen worden enkel uitgeschreven bij aankoop van nieuwe collectie in de stenen winkel. Ze kunnen ook enkel ingewisseld worden in de stenen winkel en niet op www.kdkes.be. Deze zijn een jaar geldig en worden niet verlengd. Ze zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen. Tegoedbonnen kunnen niet geruild worden voor contant geld of andere vormen van betaling, ook niet gedeeltelijk.

- Cadeaubonnen kunnen online besteld worden. Staat jouw bedrag er niet tussen? Plaats meerdere cadeaubonnen in jouw winkelmandje, totdat je aan het gewenste bedrag komt. Noteer bij het afrekenen in het opmerkingsvakje dat dit om één cadeaubon gaat. Cadeaubonnen kunnen niet geretourneerd of geruild worden voor contant geld of andere vormen van betaling, ook niet gedeeltelijk. Cadeaubonnen zijn twee jaar geldig.

 

 

Ruilen/Retour/Klachten

De consument heeft het recht aan KDkes mee te delen dat hij afziet van de aankoop (wettelijke bepaling in verband met verkoop op afstand, opgenomen in de Wet van 6 april 2010), zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. De consument stuurt dan de goederen in originele verpakking op eigen risico en kosten terug.

Artikelen die niet aan uw wensen voldoen of bij aankomst beschadigd zijn, kunnen terug gezonden worden nadat u dit schriftelijk gemeld heeft. (via email naar info@kdkes.be)

Nadat wij jouw email beantwoord hebben, kan je de artikelen terugsturen naar KDkes, Torenstraat 50, 9800 Deinze onder volgende voorwaarden:

- Het artikel dient in ongewijzigde staat (nieuw + voorzien van aangehecht artikelkaartje) teruggestuurd worden binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.

- De verzendingskosten zijn ten laste van de koper tenzij er een fout is gemaakt door www.kdkes.be.

- Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door KDkes niet aangenomen, ongeacht de reden van het terugsturen.

- Van zodra wij de artikelen in originele staat terug in ons bezit hebben, storten wij het verschuldigde bedrag (met uitzondering van de verzendingskosten) binnen de 30 dagen terug.

- Kleding besteld uit de koopjeshoek of aan korting (met code of tijdens de soldenperiode) wordt bij retourneren niet terugbetaald. Je ontvangt dan een waardebon die een jaar geldig is om opnieuw te gebruiken in onze webshop of in de winkel.

 

Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan KDkes of de leverancier van het artikel.

 

Bij geschillen kunt u terecht op deze site:

http://www.consumentenombudsdienst.be/nl

 

Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Aanvaard nooit verpakkingen die duidelijk beschadigd zijn bij het transport en controleer onmiddellijk bij ontvangst. Indien je, ondanks onze controle, toch schade vaststelt aan de door jou bestelde artikelen, dan vragen wij je ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen. Indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Gooi nooit de postverpakking weg voor je hebt vastgesteld dat jouw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren!

 

Eigendomsbehoud

KDkes blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.

 

Overmacht

Wij zijn niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor een niet-uitvoering van onze verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, inbegrepen alle vormen van overmacht en dit zelfs indien deze gebeurtenissen voorzienbaar zijn.

 

Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen KDkes en opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing. De Belgische rechtbanken zijn exclusief bevoegd.

 

Copyright

Er berust auteursrecht op alle aanwezige informatie op deze website. Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van KDkes zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiëren en/of verspreiden in welke vorm dan ook.

 

Privacybeleid - Dit onderdeel werd aangepast op 23/05/2018:

KDkes heeft natuurlijk een aantal persoonlijke gegevens nodig om een bestelling te kunnen afwerken. Door deze gegevens in te voeren op de site, geef je toestemming deze door ons te laten gebruiken. We hebben ze nodig voor de administratieve kant van jouw bestelling, de levering, facturatie, marketing en promoties. Deze gegevens zullen nooit worden doorverkocht aan derden. Je hebt altijd de mogelijkheid om achteraf je klantengegevens te verwijderen. Wij respecteren hierbij de nieuwe privacywetgeving van 25 mei 2018.

Alle gegevens worden opgeslagen in de backoffice van Prestashop en zijn uitsluitend toegankelijk voor de medewerkers van KDkes en Solvix IT Services. Onze webshop biedt de mogelijkheid om na contact met ons (info@kdkes.be)jouw klantengegevens te wissen.

Wanneer je kiest om online te betalen, wordt je doorgeschakeld naar het betaalplatform Mollie. Ook zij zijn onderworpen aan de nieuwe regels van de GDPR. Indien gewenst kan je hun privacybeleid controleren op hun site.

Leveringen gebeuren via het platform Sendcloud. Ook zij zijn onderworpen aan de nieuwe regels van de GDPR. Indien gewenst kan je hun privacybeleid op hun site nakijken. 

Onze nieuwsbrief wordt verzonden vanuit Mailchimp. KDkes verstuurt enkel nieuwsbrieven naar klanten die dit expliciet hebben aangeduid hebben op de webshop of die dit manueel hebben ingevuld in de stenen winkel. Je hebt bij elke nieuwsbrief steeds onderaan de mogelijkheid om uit te schrijven. 

Wij hechten een groot belang aan het privé houden van alle gegevens. Ze worden veilig opgeslagen in onze beveiligde database. Deze gegevens worden niet ter beschikking gesteld aan derden. Je hebt als koper altijd het recht om deze gegevens op te vragen, aan te passen of te verwijderen. De webshop wordt gehost in Amsterdam. De back-ups worden bewaard op servers in Amsterdam en Frankfurt. Deze vallen ook allemaal onder de Europese wetgeving. De bewaartermijn van een back-up is 30 dagen. Daarna worden een back-up automatisch verwijderd. De webshop en de servers worden regelmatig voorzien van de laatste beveiligingsupdates. KDkes heeft meldingsplicht bij hacking van klantengegevens of fraude. Mocht dit voorkomen, wordt dit binnen de 72u gemeld aan de privacycommissie.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de doorverwijzingen naar andere websites en hun privacy beleid. 

Eventuele aanpassingen van de site kunnen leiden tot wijzigingen in het privacybeleid. Het is daarom aan te raden om regelmatig ons privacybeleid te checken.

Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacybeleid, kunt u terecht op info@kdkes.be

De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

 

Het gebruik van “cookies”.

Tijdens een bezoek aan de site kunnen 'cookies' op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. 

 ‘First party cookies’ zijn technische cookies die gebruikt worden door de bezochte site zelf en die tot doel hebben de site optimaal te laten functioneren. Voorbeeld: instellingen die de gebruiker bij de vorige bezoeken aan de site heeft gedaan, of nog : een vooraf ingevuld formulier met data dat de gebruiker tijdens vorige bezoeken heeft gedaan. 

‘Third Party cookies’ zijn cookies die niet afkomstig zijn van de website zelf, maar wel van derden, bijvoorbeeld een aanwezige marketing of advertentieplug-in. Bijvoorbeeld cookies van Facebook of Google Analytics. Voor dergelijke cookies moet de bezoeker van de site eerst toestemming geven – dit kan gebeuren via een balk onderaan of bovenaan de website, met verwijzing naar deze policy, die het verder surfen op de website echter niet verhindert.)

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd,dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.  Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken. 

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

 

Google analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van “cookies” om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.